Missiebureau helpt Coonoor


Afgelopen week stortte een ondersteunende muur in Coonoor, bisdom Ootacamund in. Hierdoor dreigen zowel een kerk als meerdere huizen eveneens in te storten. Het Missiebureau werd gevraagd om direct hulp te bieden.

De drukte van Indiase steden laat een grote indruk achter op buitenlandse bezoekers. Het verkeer, getoeter, de enorme mensenmassa dringen zich aan zintuigen op. Maar Conoor, een bergstadje in het Nilgiris district, Tamil Nadu, is anders. Kleurrijke huizen zijn tegen de hellingen gebouwd, een frisse berglucht doet de, overal hangende en net zo kleurrijke, was snel drogen en bezoekers worden gastvrij ontvangen en uitgenodigd voor een kop thee. Een vredig en rustig stadje (de foto van Coonoor in betere tijden werd ons aangereikt door familyearthrek.com . Thank you for your concern for the people of Coonoor).

Afgelopen week bereikte ons het bericht dat een van de grote muren, die de bergwand in Conoor in bedwang moet houden, is ingestort. De ravage is groot. Hierdoor dreigen zowel de bovengelegen kerk alsmede diverse huizen eveneens in te storten. Het is dus zaak deze muur zo snel mogelijk te herbouwen en te verstevigen. Het Missiebureau werd benaderd voor directe hulp. We gaan er samen voor zorgen dat de getroffen inwoners hun huis mogen behouden en dat hopelijk ook de kerk gespaard blijft.
Helpt u mee?


Foto ingestorte muur in Coonoor


Geplaatst op: 21-10-2019


« Vorige pagina