Guntur & Cuddapah

Mother Theresa Orphanage

Guntur

De “Mother Theresa Orphanage” ligt in de parochie Nagaram (deelstaat Andhra Pradesh), één van de 74 parochies van het Bisdom Guntur. Nagaram ligt ongeveer 65 kilometer van de bisschopsstad Guntur verwijderd.

Het merendeel van de bevolking leeft van de visserij. De mensen zijn zeer arm. Zij wonen in krotten, vaak zonder enige sanitaire voorziening. Omdat Nagaram aan de kust ligt wordt dit dorp vaak geplaagd door overstromingen die het gevolg zijn van zware regenval tijdens de vele cyclonen. Wie kan de verschrikkelijke en hartverscheurende taferelen na de tsunami in december 2004 niet nog kunnen herinneren? Nagaram is één van de vele plaatsen die zwaar getroffen zijn door deze vloedgolf. Veel kinderen zijn wees geworden, van wie een aantal in dit weeshuis nog worden opgevangen. Er zijn ook kinderen uit zeer arme gezinnen die dankzij dit programma naar school kunnen gaan. Mgr. Gali Bali, bisschop van Guntur, schrijft het volgende hierover:
Enkele kinderen met de pastoor“Ik wil u het volgende schrijven over de tsunami, die zoveel dood en verderf heeft gezaaid. In die bewuste decemberochtend zijn 35 dorpen aan de kust van Guntur weggevaagd. Duizenden mensen hebben in één enorme golf heel hun bezittingen verloren. Enkele tientallen mensen hebben hun leven verloren. De achterblijvers, onze weesjes, hebben wij opgenomen als onze eigen kinderen. Het bisdom heeft dan ook het Mother Theresa Orphanage gebouwd om deze kinderen op te vangen. Fr. Showry Raju is onze coördinator. Hij ondersteunt de pastoor van Nagaram, Fr. Babu, die het weeshuis runt. Wij zijn u zeer dankbaar voor uw hulp. Dit project wil ik van harte aanbevelen!”

Fr. N.M. Joseph Babu is pastoor van deze parochie en hij heeft het weeshuis, op verzoek van Mgr. Gali Bali en mede dankzij de hulp die het Missieburo heeft gegeven aan de getroffen bisdommen, gebouwd. Dit weeshuis wordt nu opgenomen in ons adoptieprogramma.


De kinderen worden goed verzorgd.Voor € 20 per maand kunt u een kind een mooie toekomst geven. U kunt dit kind weer kind laten zijn. Het weeshuis zal nooit de plaats in kunnen nemen zijn of haar ouders, maar kan het kind wel de liefde en verzorging geven die het kind zo hard nodig heeft.

Wil u helpen, vul dan het onderstaande formulier snel in. Wij zullen u de gegevens van het kind, dat u gaat helpen, toesturen. Namens de kinderen, alvast een grote “dank-u-wel”!


Cuddapah

Bisschop Prasad Gallela is in oktober 2015 bij het Missieburo op bezoek geweest. Hij is verantwoordelijk voor het Bisdom Cuddapah, dat in de deelstaat Andra Pradesh ligt (in het zuid-oostelijk deel van India). Deze deelstaat telt meer dan 76 miljoen mensen, dat is bijna 4,5 keer zoveel mensen als er in Nederland wonen! Het bisdom zelf, dat een oppervlakte heeft van ruim 31.000 vierkante kilometer, telt 6.373.286 inwoners. 77.599 mensen zijn katholiek. Het inkomen per capita is niet hoger dan US$251! Het merendeel van de bevolking heeft de landbouw als voornaamste middel van bestaan.
Onlangs is het bisdom begonnen met een sponsor programma voor kinderen uit arme en gebroken gezinnen. Bisschop Gallela heeft het Missieburo Roermond gevraagd om hulp. Natuurlijk willen wij de kinderen van Cuddapah niet aan hun lot overlaten, maar daarvoor hebben wij ook uw hulp nodig. Sponsor een kind via het adoptieprogramma. Wordt adoptie ouder van bijvoorbeeld:

 Kamagandla Raju    of   Kamalapuram Prathusha   of   Peddulapalli Chinna Obulesh   of misschien   Peddullapalli Charisma

Vanzelfsprekend kunt u ons ook eerst bellen of een e-mail sturen. Één van onze vrijwilligsters zal u graag te woord staan. Alvast heel hartelijk bedankt.
 
Persoonlijke gegevens
Naam aanvrager: *
Voorletters * + tussenvoegsel:  
Geslacht: Man  Vrouw
Straat + huisnummer: *  
Postcode: *
Woonplaats: *
Telefoon: *
Email: *
Geboortedatum: *

Sponsorvorm
Ik kies voor:
Mijn voorkeur gaat uit naar:  Jongen   Meisje   Geen voorkeur
Mijn voorkeur gaat uit naar:  Brazilie   Cambodja   Chili   India
 Indonesie   Oeganda   Pakistan
Ik ben al sponsor:

Kinderadoptie
Ik wil eenmalig doneren per online iDeal betaling
Hoeveel wilt u doneren? *   €
Ik wil structureel doneren
Hoe vaak wilt u doneren?  eenmalig   per maand   per kwartaal   per half jaar   per jaar
Gewenst bedrag (per keer)   €
Hoe wilt u betalen  Automatische Incasso    Acceptgiro
Rekeningnummer (IBAN)  (machtiging bank- of girorekening)

Overig
Aanleiding bezoek site: via  advertentie   folder
 kennissen   informatiedag   anders
Anders, namelijk: